Jan Fyrun fra Garmo er den jeg har kjent lengst av de tre. Han spiller både enrader, torader og femrader og er aktiv medlem i Lom Spelmannslag, Vågå toradergruppe og Vågå trekkspelklubb. Han har også spilt i flere grupper, der kanskje den mest kjente er Fin gammel årgang. Det er ikke få festivaler han har deltatt på i årenes løp, og på Landsfestivalen i gammaldansmusikk har det blitt topplasseringer i lagspel, gruppespel og åpen klasse. Fyrun er også en meget dyktig trekkspillreparatør, og på «Gammern», skotsk for enrader av Sigurd Biløygard, her spiller han på et av sine gamle klenodier.
Rune Sjurgård er fra Lom, og han har lært å spille torader av Jan Fyrun. Jeg kjenner ham best fra den tida vi spilte sammen i Oslodølene med Jarleif Fyrun, Jans bror. Han spiller både torader og trekkspill, og har også vært med i flere forskjellige grupper. Olav Haugen er fra Vårdalen i Garmo i Lom, og lik de to andre spiller han både torader og trekkspill. Han har også vært med i flere grupper, og deltatt på Landsfestivalen i gammaldansmusikk i klassene durspel, gruppespel, lagspel og åpen klasse. Alle tre har holdt kurs i både torader og trekkspill, og vært dommere i flere konkurranser.
På Garmospel hører vi de tre musikerne sammen eller i solo og duett, uten komp, noe som gir utgivelsen et opprinnelig preg. Melodiene er framført i tradisjonell form, det passer godt når disse melodiene skal dokumenteres, og det vil derfor være enklere å lære seg melodiene. På «Masurka i form etter Lars Haugtrede» spiller Olav i begynnelsen uten basser på toraderen, slik at vi får et inntrykk av hvordan originalen lød på munnspill.
Prosjektleder for Garmospel er Tore Viken, og det er etter hans initiativ at denne plata har blitt innspilt. Jeg har blitt veldig glad i denne plata, og har faktisk begynt å lære meg noen av de melodiene jeg ikke kunne fra før. Plata vil sikkert være en inspirasjon for alle som er glad i tradisjonsmusikk.